Chirurgie

Spitalul Hipocrat - Compartimentul de specialități chirurgicale - Calea Rahovei

În cadrul Spitalului Hipocrat din Calea Rahovei nr. 259, Chirurgia generală este abordată prin procedee moderne minim invazive/laparoscopice de către medici cu înaltă calificare și vastă experiență profesională, cu peste 30000 de intervenții efectuate. In cadrul compartimentului sunt abordate și patologii din Chirurgie generală, Dermatologie, Estetică, Ginecologie și Urologie

Spitalizare continua și de zi

Spitalizarea continua și spitalizarea de zi se fac în rezeve single dotate la standarde de inalta calitate.

Pacientii sectiei de chirurgie ce beneficiaza de o interventie chirurgicala ce necesita internare au acces la urmatoarele:
• Asistență medicală specializată 24h/24h pe perioada internarii;
• Spitalizare în rezerve single dotate la standard de lux;
• Trei mese/zi conform programului nutrițional personalizat de catre medicul curant;
• Acces la TV, internet, WI-FI;
• Consumabile pentru igienă personală.

Ce operații se pot efectua prin abord laparoscopic?

Intervențiile laparoscopice se adresează unei game largi de patologii și aproape tuturor regiunilor anatomice. Practic, orice intervenție chirurgicală se poate efectua prin abord minim invaziv.

Lista Operații ce pot fi efectuate

in cadrul Sectiei de Chirugie a Spitalului Hipocrat Rahova

Colecistectomia laparoscopica este o procedura chirurgicala minim invaziva utilizata pentru îndepartarea vezicii biliare bolnave. Înca de la începutul anilor 1990, aceasta tehnica a înlocuit în mare masura tehnica deschisa (efectuata printr-o incizie de mari dimensiuni) pentru colecistectomie.
Excluderea chirurgicala a veziculei biliare (colecistectomia) este indicata pentru tratamentul mai multor afect iuni ale colecistului (“fiere”,“bila ”), precum:
• colecistita acuta sau cronica (inflamat ia colecistului),
• litiaza biliara simptomatica (“pietre la fiere”),
• diskinezia biliara (“fierea lenesa”),
• tumori sau polipi ai veziculei biliare,
• pancreatita cauzata de litiaza biliara.

Abordul minim invaziv (laparoscopic) este, în prezent, standardul de aur în ceea ce priveste colecistectomia. În clinica de chirurgie a Spitalului Hipocrat, medicii nostri pot efectua aceasta interventie chirurgicala într-un bloc operator modern, cu dotari de ultima generatie.
Spitalizarea este de o noapte, dacă nu apar complicații și este inclusă în prețul operației.
Recuperarea este rapidă, activitatea putând fi reluată după doar câteva zile de la operație.

Avantajele abordului laparoscopic sunt:
• Durere redusa
• Risc scazut de complicatii
• Siguranta intraoperatorie, deoarece abordul laparoscopic permite vizualizarea clara si marita a structurilor anatomice

Apendicita este cea mai frecventa urgenta chirurgicala abdominala si consta in inflamatia apendicelui.
Aceasta afectiune apare frecvent la virste cuprinse intre 10 si 30 de ani, dar poate fi posibila la orice vârsta, fiind cunoscute si cazuri cu manifestari particulare la bolnavii vârstnici.
Tratamentul este chirurgical - laparoscopic, Spitalizarea postoperatorie este de doar o noapte și este inclusă în prețul operației.
Recuperarea este rapidă, activitatea poate fi reluată la doar câteva zile de la operație.

Avantajele abordului laparoscopic sunt:
• Siguranta intraoperatorie, deoarece abordul laparoscopic permite vizualizarea clara si marita a structurilor anatomice
• Risc scazut de infectii
• Recuperare rapida si intoarcerea rapida la activitatile obisnuite
• Cicatrici postoperatorii foarte mici si putin vizibile dupa vindecarea completa.

Tratamentul laparoscopic al Herniei

Hernia inghinală este cel mai frecvent tip de hernie reprezentând aproximativ 70% dintre toate tipurile de hernii si apare atunci când in zona inghinală (șantul dintre coapsă și abdomenul inferior), țesutul abdominal sau o parte din intestin protruzionează (iese) printr-un punct slab al peretelui abdominal determinând apariția unei umflături la acest nivel.

Bărbații sunt de opt ori mai predispuși la a face hernie inghinală.
Herniile inghinale apar de obicei după varsta de 50 ani, fiind una dintre cele mai frecvente proceduri chirurgicale.
Tratamentul este chirurgical - laparoscopic și necesită o noapte de spitalizare.
Recuperarea este rapidă, activitatea se poate relua la 5-7 zile postoperator.

Hernia ombilicală (numită și hernie periombilicală) este o hernie a peretelui abdominal situată la nivel inelului ombilical. La adulți, herniile ombilicale sunt cel mai adesea dobândite din cauza presiunii intra-abdominale crescute cauzată de obezitate, distensie abdominală, ascită sau sarcină.

Tratamentul este chirurgical - laparoscopic și necesită supraveghere de scurtă durată, de câteva ore.
Recuperarea este rapidă, activitatea putând fi reluată la câteva zile de la intervenție.

Herniile epigastrice sunt defecte centrate pe linia mediană abdominală între ombilic și procesul xifoid. Ele reprezintă între 1,6 până la 3,6% din toate herniile de perete abdominal și între 0,5 până la 5% din toate herniile de perete abdominal operate.

Factorii predispozanți sunt pregătirea fizică extinsă sau tusea (din cauza bolilor pulmonare), obezitatea, fumatul, consumul cronic de steroizi, diabetul, vârsta înaintată și sexul masculin. Herniile epigastrice sunt de două până la trei ori mai frecvente la bărbați și sunt cel mai frecvent diagnosticate între 20 și 50 de ani.
Tratamentul este chirurgical - laparoscopic și se poate face în spitalizare de zi sau cu o noapte de spitalizare inclusă în prețul operației.
Recuparea este rapidă, activitatea se poate relua la 5-7 zile de la intervenție.

Tratamentul laparoscopic al Eventrației

Eventratia este un tip de hernie ce apare atunci cand continutul abdomenului, cum ar fi intestinul subtire sau gros si epiploonul (grasimea intraabdominala), se exteriorizeaza printr-un perete abdominal slabit, ca urmare a unei interventii chirurgicale. O hernie incizionala poate aparea în orice moment dupa o operatie abdominala, dar cel mai frecvent apare în primele trei luni postoperator (mai ales daca pacientul depune efort fizic intens sau ridica obiecte grele).

Simptomele unei hernii incizionale includ aparit ia unei umfla turi în apropierea locului inciziei, durere locala, greata, varsaturi si constipatie, în cazul herniilor obstructionate.
Tratamentul este chirurgical - laparoscopic și necesită o noapte de spitalizare, inclusă în prețul operației.
Recuperarea este rapidă,
activitatea poate fi reluată la 5-7 zile postoperator.

Patologie genitală, în sfera ginecologică, laparoscopic

Chistectomia ovariana presupune excizia chistului cu pastrarea (conservarea) ovarului.

Anexectomia este intervenția chirurgicală cu ajutorul căreia se îndepărtează anexa uterină - formată din trompa uterină și ovar. Această operație este indicată pentru un chist de ovar ce nu poate fi individualizat și excizat separat sau într-o operație mai amplă pentru o cauză oncologică ginecologică. Anexectomia bilaterală realizează îndepărtarea ambelor ovare.
Tratamentul este chirurgical, laparoscopic și necesită o noapte de spitalizare.
Recuperarea este rapidă, activitatea se poate relua la 5-7 zile de la operație.

Histerectomia este intervenția chirurgicală cu ajutorul căreia se îndepărteaza uterul și colul uterin. Această intervenție chirurgicală este indicată pentru afecțiuni benigne de tip - fibrom uterin, în diagnostic de endometrioză dar și în cazul cancerelor organelor reproductive feminine - uter, ovar, trompă uterină.

Histerectomia poate fi însoțită și de anexectomie - îndepărtarea ovarelor și trompelor uterine bilateral, în cazul unor diagnostice complexe, de regulă din sfera patologiei oncologice.
Abordul este laparoscopic și necesită 1-2 zile de spitalizare.
Recuperarea este rapidă, activitatea se poate relua la 5-7 zile de la operație.

Patologia sânului (benignă)

Extirparea tumorii de la nivelul sânului, cu țesut mamar adiacet - zonă de siguranță - cu conservarea (salvarea) sânului.

Abordarea este chirurgicală și necesită o noapte de spitalizare.
Recuperarea este rapidă, activitatea poate fi reluată la 3 -5 zile postoperator.

Tumori cutanate

Un lipom este o formațiune tumorală compusă din grăsimea strânsă sub piele. Se dezvoltă încet între piele și mușchii din zona afectată. Este moale la atingere și de obicei se mișcă doar printr-o simplă mobilizare cu degetele.

Tratamentul este chirurgical și se poate face ambulator sau în spitalizare de zi.
Recuperarea este rapidă, activitatea se poate relua imediat.

Chistul sebaceu este reprezentat de un mic nodul ce apare sub piele, in care se acumuleaza keratina, o proteină din structura stratului cutanat exterior. Se dezvoltă incet si poate atinge si dimensiuni mai mari, de peste 3 - 5 centimetri in diametru.

Tratamentul este chirurgical și se poate face ambulator sau în spitalizare de zi.
Recuperarea este rapidă, activitatea se poate relua imediat.

Chistul pilonidal este o formațiune anormală, crescută în tegument, frecvent între fese, ce poate conține frecvent păr și deșeuri de piele, dar și aer sau lichid. Apare în extremitatea de jos a coccisului, aproape de regiunea anală și în cazul infectării se transformă în puroi și va arăta ca un coș de dimensiuni foarte mari și poate provoca discomfort și durere foarte supărătoare.
Chistul pilonidal este mai des întâlnit la bărbați și îi afectează mai mult pe pe tineri, având șanse mari de reapariție.
Tratamentul este chirurgical și implică drenarea chistului sau îndepărtarea chirurgicală a acestuia, spitalizarea fiind opțională și va fi decisă de chirurg, de comun acord cu pacientul.
Recuperarea este rapidă, activitatea putând fi reluată imediat.

Patologia perianală

Fistulele anorectale sunt comunicări sechelare cronice ale proceselor acute supurative anorectale drenate spontan sau chirurgical incorect sau insuficient, fără tendință la cicatrizare și cu potențial de abcedare (infectare).
Tratamentul este chirurgical și se efectuează in spitalizare de zi.
Recuperarea este rapidă, activitatea se poate relua la 24-48 ore de la interventie.

Fisura anală este o ulcerație liniară superficială a canalului anal, ce interesează mucoasa anală și anodermul, ischemică sau inflamatorie, caracterizată prin durere și spasm sfincterian, cu localizare frecventă la nivelul comisurilor anterioară (la bărbat) și posterioară (la femeie) și foarte rar laterală.
Tratamentul este chirurgical și se efectuează in spitalizare de zi.
Recuperarea este rapidă, activitatea se poate relua la 24-48 ore de la interventie.

Hemoroizii sunt structuri venoase situate submucos la nivelul anusului și rectului ce conțin venule anastomotice porto-cave avalvulare, arteriole și fibre musculare netede. Contribuie cu 15-20% la presiunea anală de repaus (mecanism adjuvant al continenței anale de repaus), de aceea tratamentul chirurgical este indicat doar în formele simptomatice și complicațiilor.

Tratamentul este chirurgical de tip ”bandare” și se face în spitalizare de zi. Când este necesară intervenția chirurgicală, se impune o noapte de spitalizare, în funcție de anestezia folosită și de starea pacientului.
Recuperarea este rapidă, activitatea putând fi reluată la 24 - 48 ore de la intervenție.

Polipii de anali, rectali sau de colon sunt proeminențe care apar în lumenul colonului sporadic sau ca parte a unor sindroame specifice musculaturii zonei în care apar.

Tratamentul este chirurgical și poate fi efectuat colonoscopic.

Recuperarea este rapidă, activitatea se poate relua imediat.

Echipa noastra din cadrul Sectiei de Chirurgie, opereaza laparoscopic. Interventiile laparoscopice au urmatoarele avantaje notabile:

• Durere redusa
• Risc scazut de complicatii
• Siguranta intraoperatorie, deoarece abordul laparoscopic permite vizualizarea clara si marita a structurilor anatomice
• Risc scazut de infectii
• Recuperare rapida si intoarcerea rapida la activitatile obisnuite
• Cicatrici postoperatorii foarte mici si putin vizibile dupa vindecarea completa.

  Servicii Chirurgie

  • Consult initial - medic primar
   340 RON
  • Consult initial - medic specialist
   310 RON
  • Consult control - medic primar
   200 RON
  • Consult control - medic specialist
   180 RON
  • Abces sinus pilonidal I
   700 RON
  • Abces sinus pilonidal II
   1000 RON
  • Abces,furuncul (incizie,evacuare,lavaj,mesaj)
   300 RON
  • Anexectomie bilaterala laparoscopica
   9200 RON
  • Anexectomie unilaterala
   de la 8300 RON
  • Apendicectomie clasica
   de la 6200 RON
  • Apendicectomie laparoscopica
   de la 7100 RON
  • Biopsie anorectala
   200 RON
  • Biopsie musculocutanata
   300 RON
  • Cauterizare nev dermic <6mm
   200 RON
  • Cauterizare nev dermic >6mm
   300 RON
  • Cauterizare tip 1/leziune
   200 RON
  • Cauterizare tip 2/leziune
   250 RON
  • Cerclaj col uterin AGIV
   2400 RON
  • Chist epidermoid cu diametrul < 2 cm (incizie cu evaluare / excizie)
   350 RON
  • Chist epidermoid cu diametrul > 2 cm (incizie cu evaluare / excizie)
   500 RON
  • Chist glanda Bartholin
   de la 3900 RON
  • Chist sebaceu cu diametrul <2cm
   200 RON
  • Chist sebaceu cu diametrul >2cm
   350 RON
  • Chiuretare leziune
   200 RON
  • Colecistectomie laparoscopica
   de la 7400 RON
  • Conizatie col uterin cu refacerea colului uterin AGIV
   de la 2700 RON
  • Electrocauterizare condiloame 2-5 leziuni
   200 RON
  • Electrocauterizare condiloame >10 leziuni
   300 RON
  • Electrocauterizare condilom/leziune
   100 RON
  • Eventratie laparoscopica
   de la 9500 RON
  • Excizie epiteliom bazocelular < 2 cm
   500 RON
  • Excizie epiteliom bazocelular > 2 cm
   1000 RON
  • Excizie hemoroizi
   de la 4900 RON
  • Excizie lipom < 3 cm
   400 RON
  • Excizie lipom > 3 cm
   500 RON
  • Excizie polip anal
   de la 8900 RON
  • Excizie polipi anorectali I
   300 RON
  • Excizie polipi anorectali II
   400 RON
  • Excizie tumori superficiale
   300 RON
  • Extractie corp strain
   200-450 RON
  • Extractie unghiala
   300 RON
  • Fistula perianala
   de la 4300 RON
  • Granuloame
   200 RON
  • Hernie hiatala laparoscopica
   de la 10800 RON
  • Hernie inghinala laparoscopica
   8600 RON
  • Hernie ombilicala
   de la 5100 RON
  • Hidrosadenita
   400 RON
  • Histerectomie totala abdominala +/- anexectomie
   de la 9700 RON
  • Histerectomie totala largita cu evidare gg laparoscopica
   de la 11000 RON
  • Histerectomie totala vaginala +/- anexectomie
   de la 9700 RON
  • Interventie urgenta
   200 RON
  • Ligaturare hemoroizi I
   200 RON
  • Ligaturare hemoroizi II
   400 RON
  • Mastectomie radicala cu evidare ganglionara
   de la 9900 RON
  • Mastectomie unilaterala
   de la 8900 RON
  • Miomectomie/miometrectomie
   de la 9500 RON
  • Panaritiu (incizie,evacuare,lavaj)
   250 RON
  • Panaritiu cu osteita
   500 RON
  • Pansament plaga exudativa
   100 RON
  • Pansament simplu/antibiotic/hemostatic
   100 RON
  • Pansament ulcer gamba
   200 RON
  • Scoatere fire sutura
   50 RON
  • Sectorectomie mamară 
   7100 RON
  • Sutura plagi I
   200 RON
  • Sutura plagi II
   400 RON
  • Sutura secundara
   200 RON
  • Trombectomie hemoroidala I
   400 RON
  • Trombectomie hemoroidala II
   700 RON
  • Tumorectomie mamară
   4300 RON
  • Unghie incarnata
   300 RON
  • Varice
   de la 4100 RON


  Medici Chirurgie

  • Spitalul Hipocrat Rahova
   LUNI: 08.00 - 12.00
   LUNI: 18.00 - 20.00
   MARTI: 08.00 - 14.00
   MIERCURI: 08.00 - 14.00
   JOI: 08.00 - 12.00
   JOI: 18.00 - 20.00
   VINERI: 08.00 - 12.00
   VINERI: 18.00 - 20.00
   SAMBATA: 08:00 - 13:00
  Programare la acest medic
  Programare la acest medic
  Programare la acest medic
  • Spitalul Hipocrat Rahova
   LUNI: 12.00 - 18.00
   MARTI: 14.00 - 20.00
   MIERCURI: 14.00 - 20.00
   JOI: 12.00 - 18.00
   VINERI: 12.00 - 18.00
   SAMBATA: 13:00 - 18:00
  Programare la acest medic

Centre HIPOCRAT