Articole medicale

Ce este Dishidroza

Dishidroza sau eczema dishidrozica este considerata o dermatita endogena caracterizata de aparitia veziculelor mici/mari la nivelul palmelor si al plantelor.

Tratamentul modern al herniei hiatale

Sangerare redusa; Rata de aparitie a complicatiilor mai mica; Durata de spitalizare redusa; Reintegrare sociala mai rapida; Reducerea posibilelor complicatii tardive – numar scazut de reinternari

Hernia inghinala

Hernia inghinala este caracterizată de exteriorizarea parțială sau totală a unui organ din abdomen (cavitatea peritoneală) sau a învelișului său prin intermediul unui punct sau unei zone mai slabe în peretele abdominal. Hernia inghinală este o afecțiune frecventă, întâlnită în special la bărbați.

Colecistectomia laparoscopica

Colecistectomia laparoscopica este o procedura chirurgicala minim invaziva utilizata pentru îndepartarea vezicii biliare bolnave. Înca de la începutul anilor 1990, aceasta tehnica a înlocuit în mare masura tehnica deschisa (efectuata printr-o incizie de mari dimensiuni) pentru colecistectomie.

Eventratia

Eventratia este un tip de hernie ce apare atunci cand continutul abdomenului, cum ar fi intestinul subtire sau gros si epiploonul (grasimea intraabdominala), se exteriorizeaza printr-un perete abdominal slabit, ca urmare a unei interventii chirurgicale.

Herniile epigastrice

Herniile epigastrice sunt defecte centrate pe linia mediană abdominală între ombilic și procesul xifoid. Ele reprezintă între 1,6 până la 3,6% din toate herniile de perete abdominal și între 0,5 până la 5% din toate herniile de perete abdominal operate.

Hernia ombilicala

Hernia ombilicală (numită și hernie periombilicală) este o hernie a peretelui abdominal situată la nivel inelului ombilical. La adulți, herniile ombilicale sunt cel mai adesea dobândite din cauza presiunii intra-abdominale crescute cauzată de obezitate, distensie abdominală, ascită sau sarcină.

Venele varicoase

Venele varicoase – cunoscute popular sub denumirea Varice - reprezinta o afectare frecventă a sistemului venos periferic superficial și profund. Este cea mai întâlnită boală a venelor, și are ca principale semne dilatarea vizibilă a venelor superficiale de la nivelul pielii.

Chirurgia laparoscopica

Chirurgia laparoscopica este o procedura moderna, ce apartine chirurgiei minim invazive si permite medicului realizarea de interventii chirurgicale de amploare prin incizii milimetrice, cu o acuratete deosebita si un rezultat estetic foarte bun.

Chistul sebaceu

Chisturile cutanate sunt leziuni frecvent intalnite. Pacientii se adreseaza clinicienilor din motive pur estetice sau medicale, atunci cand chistul prezinta complicatii inflamatorii sau infectioase.

Cuvinte Cheie