Sindromul vertiginos

Vertijul reprezinta senzatia de miscare de rotatie a obiectelor din jur sau a peroanei in jurul obiectelor (mai sunt descrise si alte senzatii, cum ar fi “imi fuge pamantul de sub picioare sau “ma simt tras intr-o parte”) si este cel mai adesea rezultatul unei afectiuni a urechii interne.

Anatomia patologica a sanului

Cancerul de sân se poate răspândi atunci când celulele canceroase intră în sânge sau în sistemul limfatic și sunt transportate în alte părți ale corpului.

Imagistica prin rezonanta magnetica (RMN) in senologie

Imagistica prin rezonanță magnetică (RMN), este o tehnică de imagistică medicală utilizată în radiologie pentru a vizualiza structuri interne detaliate folosind radiații magnetice. RMN oferă imagini tridimensionale în timp real ale organelor corpului cu un bun contrast al țesuturilor moi, făcând pos

Mamografia

Mamografia este o modalitate de imagistică care utilizează raze X cu energie redusă, special calibrate pentru imagistica țesutului mamar.

Ecografia mamara

O ecografie mamară este o tehnică imagistică utilizată, în mod obișnuit, pentru depistarea tumorilor și a altor anomalii ale sânilor. Ecografia utilizează unde sonore de înaltă frecvență pentru a produce imagini detaliate ale țesutului sânilor.

Examenul radiologic al tubului digestiv cu substanta de contrast

Examenul radiologic al tubului digestiv este efectuat cu o substanta inerta, neresorbabila, radio-opaca, sub denumirea de Bariu, substanta sub forma de pulbere, care se comercializeaza in pahare de plastic.

Histerosalpingografia (HSG)

Histerosalpingografia (HSG) este o procedură care foloseste raze X, substanta de contrast si este utilizată pentru a vizualiza cavitatea uterina și a trompelor uterine, permeabilitatea trompelor uterine, la indicatia medicului ginecolog.

Investigatiile DEXA - măsurarea densitatii minerale osoase

O investigație DEXA este un test imagistic utilizat la recomandarea medicului specialist pentru a măsura densitatea minerală osoasă.În acest tip de scanare a densității osoase, două fascicule de raze X sunt îndreptate către oase. Cantitatea de radiație absorbită indică ...

Teste Anticorpi (serologie) Sars-CoV-2 (COVID-19)

Anticorpii sunt proteine produse de sistemul imunitar ca raspuns la o infectie si sunt specifice acelei infectii. Acestea se gasesc in partea lichida a probelor de sange, care se numeste ser sau plasma, in functie de prezenta factorilor de coagulare.

COVID-19

Ce trebuie sa stii despre COVID – 19 Boala coronavirusului (COVID-19) este o una infectioasa cauzata de un coronavirus descoperit relativ curand.

Cuvinte Cheie