Robot pentru recuperarea mersului GEO Evolution

Robot pentru recuperarea mersului GEO Evolution

30-06-2022

Robotul pentru recuperarea mersului G-EO

Robotul pentru recuperarea mersului G-EO Evolution (Reha Technology), aflat in cadrul Spitalului de Recuperare Medicala Hipocrat, este cel mai performant sistem robotic pentru neuro-reabilitare la adulti si copii. Este singurul dispozitiv de reabilitare a mersului din lume, capabil sa simuleze atat urcatul cat si coboratul scarilor.

Caracteristicile robotului pentru recuperarea mersului G-EO

Robotul G-EO este utilizat in recuperare medicala pentru mai multe tipuri de afectiuni

Se diferentiaza de alte sisteme prin programele de recuperare medicala mult mai complexe, printr-un software performant si printr-un sistem mult mai eficient pentru fixarea pacientului si preluarea greutatii corporale. Nenumarate studii au confirmat dovezile clinice ale eficacitatii terapiei asistata robotic in comparatie cu terapia conventionala si a ajuns astazi sa se regaseasca in terapiile de reabilitare pentru pacientii cu afectiuni neurologice si ortopedice.

Afectiunile tratate cu ajutorul robotului G-EO

Robotul G-EO poate fi utilizat in recuperarea pacientilor cu afectiuni precum:

tetraplegia

hemiplegia

leziuni ale nervilor periferici

scleroza laterala amiotrofica

atrofii musculare

alte patologii neuro-musculare in care este mersul este pierdut

Cu ajutorul lui G-EO Evolution, pacientii invata sa mearga din nou, oferindu-le o noua sansa la o viata normala.

O sedinta de recuperare medicala efectuata cu ajutorul robotului G-EO

Spitalul de Recuperare Medicala Hipocrat - Fantanica este dotat cu cel mai avansat aparat computerizat din lume pentru recuperarea mersului (pentru pacientii cu probleme neuro-motorii) - sistemul G-EO Evolution.

Acest sistem are capacitatea de a ajuta pacientii sa reinvete mersul la nivelul solului  si de a-si recupera abilitatea de urcare si coborare  a scarilor prin programele complexe integrate.

Utilizand robotul pentru recuperarea mersului G-EO, specialistii nostri kinetoterapeuti au ca scop recuperarea pacientilor cu diverse afectiuni  neuro-motorii, care invata, in final, sa mearga din nou.

Unul din cazurile tratate in Spitalul de Recuperare Medicala Hipocrat este cel al unui pacient de 68 de ani  care, in urma unui accident vasculo-cerebral  ischemic, a urmat un tratament de 10 sedinte cu aparatul de reabilitare a etapelor mersului, G-EO Evolution.

Dupa primele 4 sedinte s-a observat o imbunatatire  a duratei  acestora,  prin cresterea rezistentei la efort  a pacientului si corectarea tulburarilor de mers.

“La prima sedinta pacientul s-a prezentat cu mijloc ajutator de mers iar dupa sedinta a 7-a nu mai avea nevoie de baston, ba chiar se intampla sa-l si uite in sala. Ma declar multumit de evolutia pacientului intr-o perioada scurta de timp, de aproximativ 2 saptamani”, precizeaza  Florin Ciocea – kinetoterapeut in cadrul Spitalului de Recuperare Hipocrat.

 

Puteti urmari in prezentarea de mai sus exemplificarea unei sedinte de recuperare utilizand robotul G-EO in cadrul Spitalului de Recuperare Medicala Hipocrat din Bucuresti.


Pentru mai multe detalii va rugam sa accesati sectiunea Recuperare medicala din cadrul Hipocrat.

Recomandari

Afectiunea cel mai des intalnita la nivelul piciorului si al gleznei este cea definita ca fiind o durere de calcai.

Periartrita scapulohumerala este o afectiune clinica complexa ce se manifesta prin durere si prin limitarea mobilitatii articulatiei umarului. Persoanele afectate au, in general, peste 40 de ani, fiind vorba atat de barbati cat si de femei.

Durerile de cot (epicondilitele) sunt deseori consecinta unor activitati sportive de performanta, dar in mod frecvent apar ca urmare a activitatilor uzuale zilnice, a suprasolicitarilor sau a microtraumatismelor repetate.

Medici Recuperare medicala HIPOCRAT