Robot pentru recuperarea mersului GEO Evolution

Robot pentru recuperarea mersului GEO Evolution

26-05-2021

Robotul pentru recuperarea mersului G-EO Evolution (Reha Technology), aflat in cadrul Spitalului de Recuperare Medicala Hipocrat, este cel mai performant sistem robotic pentru neuro-reabilitare la adulti si copii. Este singurul dispozitiv de reabilitare a mersului din lume, capabil sa simuleze atat urcatul cat si coboratul scarilor.

Totodata, se diferentiaza de alte sisteme prin programele de recuperare mult mai complexe, software performant si printr-un sistem mult mai eficient pentru fixarea pacientului si preluarea greutatii corporale.

Acest robot poate fi utilizat in recuperarea pacientilor cu afectiuni precum:

- tetraplegia;

- hemiplegia;

- leziuni ale nervilor periferici;

- scleroza laterala amiotrofica;

- atrofii musculare;

- alte patologii neuro-musculare in care este mersul este pierdut.

Cu ajutorul lui G-EO Evolution, pacientii invata sa mearga din nou, oferindu-le o noua sansa la o viata normala. 

Studiu de caz - G-EO Evolution - Recuperarea cu succes a mersului 

Spitalul de Recuperare Medicala Hipocrat - Fantanica este dotat cu cel mai avansat aparat computerizat din lume pentru recuperarea mersului  (pentru pacientii cu probleme neuro-motorii) - sistemul G-EO Evolution.

Acest sistem are capacitatea de a ajuta pacientii sa reinvete mersul la nivelul solului  si de a-si recupera abilitatea de urcare si coborare  a scarilor prin programele complexe integrate.

Utilizand robotul pentru recuperarea mersului G-EO, specialistii nostri kinetoterapeuti au ca scop recuperarea pacientilor cu diverse afectiuni  neuro-motorii, care invata, in final, sa mearga din nou.

 

Unul din cazurile tratate in Spitalul de Recuperare Medicala Hipocrat este cel al unui pacient de 68 de ani  care, in urma unui accident vasculo-cerebral  ischemic, a urmat un tratament de 10 sedinte cu aparatul de reabilitare a etapelor mersului, G-EO Evolution.

Dupa primele 4 sedinte s-a observat o imbunatatire  a duratei  acestora,  prin cresterea rezistentei la efort  a pacientului si corectarea tulburarilor de mers.

“La prima sedinta pacientul s-a prezentat cu mijloc ajutator de mers iar dupa sedinta a 7-a nu mai avea nevoie de baston, ba chiar se intampla sa-l si uite in sala. Ma declar multumit de evolutia pacientului intr-o perioada scurta de timp, de aproximativ 2 saptamani”, precizeaza  Florin Ciocea – kinetoterapeut in cadrul Spitalului de Recuperare Hipocrat.

 

Recomandari

Multi oameni care au suferit de efectele acestei boli ar putea fi, acum, expusi riscului de afectare și invaliditate pe termen lung. Dimensiunea acestei afectari și dizabilitati este inca necunoscuta

Durerile de spate sunt unul dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii merg la medic. Uneori, cauza principala este ceva minor, cum ar fi asezarea cu o postura...

Pacienta in varsta de 6 ani, cu dipareza spastica (post paralizie cerebrala), s-a prezentat la Spitalul de Recuperare Medicala Hipocrat pentru efectuarea unui tratament de recuperare a mersului.

Medici Recuperare medicala HIPOCRAT