Investigații medicale GRATUITE si NELIMITATE

Investigații medicale GRATUITE si NELIMITATE

27-07-2022

Acestea pot fi recomandate de catre medicii specialisti din cadrul clinicilor noastre cat si de medicii de familie sau de specialitate, in evidența cărora vă aflați.

Puteți beneficia de:
•    Analize de laborator
•    Radiologie
•    Test de osteoporoza (DEXA)
•    RMN
•    CT


Pentru situațiile în care se recomandă investigații paraclinice necesare monitorizării pacienților diagnosticați cu COVID-19 (după externarea din spital sau după perioada de izolare) sau investigații medicale paraclinice necesare monitorizării pacienților diagnosticați cu boli oncologice, diabet zaharat, boli cardiovasculare, boli rare, boli neurologice și boli cerebrovasculare - pentru afecțiunile respective, medicul care face recomandarea va menționa pe formularul biletului de trimitere unul cele 7 tipuri de „Monitorizări”:

Monitor 1

Pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19

(dupa externarea din spital sau la finalul perioadei de izolare)

Monitor 2

Pacienţi diagnosticaţi cu boli oncologice

Monitor 3

Pacienţi diagnosticati cu diabet zaharat

Monitor 4

Pacienţi diagnosticaţi cu boli cardiovasculare

Monitor 5

Pacienţi diagnosticaţi cu boli rare

Monitor 6

Pacienţi diagnosticaţi cu boli neurologice

Monitor 7

Pacienţi diagnosticaţi cu boli cerebrovasculare

Aceste investigatii sunt decontate de catre Casa Națională de Sănătate și nu există listă de așteptare, deci puteți beneficia imediat de investigația dorită.

Monitorizarea ajută la stabilirea stadiului bolii cronice și posibilitatea de a evalua succesul unui tratament administrat. Aceste informații sunt deosebit de utile atât pentru medic, cât și pentru pacient.

Pașii pe care trebuie să-i urmați pentru a beneficia de investigațiile gratuite prin programul ”Monitor”:

1. Trebuie să fiți diagnosticat cu una din bolile cronice care se încadrează în programele tip ”Monitor”.

2. Vă prezentați la medicul de familie sau la medicul specialist pentru a fi evaluat. Dacă medicul specialist constată că vă încadrați într-unul din cele 7 tipuri de monitor, vă va informa și va completa Biletul de trimitere tip ”Monitor”. Pentru a vă asigura, vă recomandăm să întrebați chiar dumneavoastră medicul specialist, în cazul în care acesta nu menționează.

3. Biletul de trimitere trebuie să conțină sintagma “Monitor ...” , completat în clar, de către medicul specialist trimițător. Acesta trebuie să scrie tipul de monitorizare (ex. Monitor 4), la punctul 3 de pe bilet în dreptul rubricii “Diagnostic“.

4. Pentru programări vă rugăm să apelați Call Center-ul HIPOCRAT la numărul de telefon 0219605. Pentru o programare rapidă, vă rugăm să indicați faptul că dețineți un astfel de bilet.

Recomandari

Cancerul de sân se poate răspândi atunci când celulele canceroase intră în sânge sau în sistemul limfatic și sunt transportate în alte părți ale corpului.

Reprezinta o boala infectioasa acuta, virala, usoara si autolimitata, care afecteaza tractul respirator superior (nas, gat).

Cuvinte Cheie