Reabilitarea post COVID-19

Reabilitarea post COVID-19

26-10-2021

Tarile din intreaga lume se afla in diferite stadii ale pandemiei, multe tari intrand acum in faza a II a a luptei cu COVID-19.

Multi oameni care au suferit de efectele acestei boli ar putea fi, acum, expusi riscului de afectare și invaliditate pe termen lung.

Dimensiunea acestei afectari și dizabilitati este inca necunoscuta, dar din cercetarile timpurii este clar ca acești pacienti vor avea nevoie de reabilitare in toate fazele bolii - acuta, post-acuta și pe termen lung.

Reabilitarea este definita ca „un set de interventii menite sa reduca dizabilitatile și sa optimizeze functionarea la persoanele cu conditii de sanatate in interactiune cu mediul lor.”

Reabilitarea ar putea fi foarte bine o strategie cheie pentru a reduce impactul COVID-19 asupra sanatatii și vietii de zi cu zi a oamenilor.

Fizioterapeutii sunt esentiali pentru aceste eforturi de reabilitare in toate fazele deoarece aceștia pot facilita externarea timpurie, dar și mai mult pentru a sprijini recuperarea totala a acestor pacienti. Fiecare pacient din unitatea de reabilitare va fi evaluat de catre medici din domeniile relevante. Va fi creat un plan de tratament adecvat și gestionabil cu contributia echipei de asistenta medicala și a pacientului.

Impactul direct al COVID-19 asupra sistemului respirator și a altor sisteme, sechelele COVID-19 (cum ar fi o perioada lunga de ședere in ATI, ventilatie mecanica), precum și comorbiditatile implicate vor modifica si adapta planul de reabilitare.

Clinicile Medicale Hipocrat 2000, va sunt alaturi oferindu-va servicii medicale la cel mai inalt grad de profesionalism.

Medicii nostri specialiști in recuperare va stau la dispozitie, având o experienta vasta in domeniul medical, cu rezultate dovedite in timp. Nu ezitati sa ne contactati la 021.9605 și sa solicitati o programare.

Recomandari

Durerile de spate sunt unul dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii merg la medic. Uneori, cauza principala este ceva minor, cum ar fi asezarea cu o postura...

Unul din cazurile tratate in Spitalul de Recuperare Medicala Hipocrat este cel al unui pacient de 68 de ani  care, in urma unui accident vasculo-cerebral  ischemic, a urmat un tratament de 10 sedinte cu aparatul de reabilitare al mersului.

Pacienta in varsta de 6 ani, cu dipareza spastica (post paralizie cerebrala), s-a prezentat la Spitalul de Recuperare Medicala Hipocrat pentru efectuarea unui tratament de recuperare a mersului.

Medici Recuperare medicala HIPOCRAT